Aanbod – Vervoer van passagiers

De Nieuwe Maen is in 1891 als rivier-klipper gebouwd voor het vervoer van bakstenen. Inmiddels aangepast voor het vervoer van passagiers. De salon heeft een gezellige uitstraling waar oud- en nieuwbouw gecombineerd zijn. Door haar unieke uiterlijk en gemoedelijke sfeer is de Nieuwe Maen een schip waarin menigeen zich snel thuis zal voelen.  Bekijk hier de foto´s van het interieur. Schroom ook niet om aan te geven waar jij je wel of niet prettig bij voelt, want zo nodig passen we de plannen en of zeilvoering aan.

Tip: Nederland, waterland. Staande mast route

Als je eens wat anders wilt en je niet op een party schip fanatisch wilt zeilen. Maar een beleving van hoe mooi Nederland eigenlijk is. Vaar dan mee richting de Waddenzee of via de smalle drukke waterwegen langs de oudste stad van Nederland (Dordrecht) richting Zeeland (Zierikzee). En ontdek daar het grootste Nationaal park van Nederland; de Oosterschelde. Daar proef je een beetje de sfeer van zowel de Waddenzee als de Friese meren; een prachtig natuur gebied waar je vaak zeehonden en bruinvissen kunt spotten, overnachten aan een onbewoond eiland, droogvallen en over de zeebodem kunt wandelen. 

Dwars door Nederland in 5 dagen. Onderweg bezoeken we verschillende historische steden.  Gun jezelf een blik op de achtertuinen van ons Nederland waterland. Met kook workshops of praktische navigatie cursussen onderweg. Voor datums en meer informatie klik hier

Zeeland.  Natuur in de Delta. Terug naar de natuur

In April, Mei, Juni en September, Oktober, November varen wij in Zeeland. Terug naar de natuur ervaar je pas echt de stilte en weidsheid van dit Delta gebied. De ruimte die er ondanks ons kleine landje toch is. Geen hectiek, geen moeten. Wel gegarandeerd zeehonden en bruinvissen. Deze kleine kust walvissen hebben de Oosterschelde als kraamkamer uitgekozen. Evenals blijkbaar een aantal haaien en roggen. Het heldere water bied ook prachtige beelden onder water. In mei zijn de vele parende sepia´s populair voor de internationale Duiksport. Een avontuur voor kinderen om in bijna elke haven krabben te vangen.

Ga met ons de uitdaging aan: Grote Eikapsel Jacht. Op zoek naar eikapsels van Haaien en Roggen. 

eikapselsWie aan haaien denkt, denkt niet snel aan Nederlandse wateren. Toch komen er hier 15 soorten haaien en roggen voor. Een aantal van deze soorten plant zich voort door het leggen van taaie, leerachtige eikapsels. Vanwege hun specifieke vorm worden deze ook wel zeemeerminstasjes genoemd. De eikapsels van acht roggensoorten en twee haaiensoorten kunnen worden gevonden op de Nederlandse en Belgische stranden. Tijdens de wandeling wordt gezocht naar aangespoelde exemplaren. Deelnemers krijgen lesmateriaal mee waarmee ze zelf kunnen opzoeken met welke soort ze te maken hebben. Wij registreren de gevonden eikapsels voor internationaal onderzoek.

 Prijzen-Groepsreizen ->

Individuele reizen ->

Overige Zeilschepen in Zeeland →Volgens de regelgeving vallen een deel van wat wij aanbieden onder de Pakketreizen

Catering ->

Inschrijven voor de nieuwsbrief met meezeiltochten →