Nederland in 5 dagen

<Ga terug

 

 15e keer

Dit wordt een

foto-schrijf wedstrijd over de reis.

Staande mast route

Vol pension

Ga mee over het meest bijzondere wegennet van Nederland!

€ 280,-p.p. 

 

 

Stedentocht door Nederland 

Beleef de oude vrachtvaarders, wachtend bij een sluis if brug komen de verhalen los.
Varen met een historische platbodem op klein vaarwaters is wezenlijk anders dan op groot vaarwater. Zelfs als dit niet op zeil gebeurd.

Tegenliggers, op lopers, zuigingen en kunstwerken zijn factoren om rekening met te houden. De techniek van varen is totaal anders dan voor grotere moderne vrachtvaart of jachten. Zo zonder boegschroef en met vaak te weinig ruimte om rondjes te draaien bij een brug of sluis vraagt om alertheid en andere vaardigheden van de bemanning.
Eventueel op zeil moet er snel minder zeiloppervlak gevoerd kunnen worden om de snelheid te kunnen regelen.
Zeil zetten of weghalen moet dus zonder in de wind te hoeven draaien. Ook mag het zicht voor de stuurman niet belemmerd worden.

Vaar mee van Amsterdam naar Rotterdam

Ga mee met je partner en kinderen of alleen. Maar ook met een eigen groep is het mogelijk om deze geweldige reis te maken. Verbinden, ontmoetingen en leuke steden bezoeken staan hier voorop.

Ga mee over het meest bijzondere wegennet van Nederland 

Wij varen 2 tot 4 keer per jaar van de zuidelijke delta tot de Waddenzee of omgekeerd. En dit word de 15e keer! De leuke plekjes zijn ons inmiddels wel bekend en delen wij graag. Zo zie je Nederland als nooit tevoren. Je krijgt alle tijd voor de hoogtepunten, namelijk oude steden van Nederland bezoeken en doorvaren (Een tipje; Amsterdam bij nacht of door Haarlem, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Kijk in onze agenda om meteen je boordplek te reserveren

Omdat dit de 15e keer word willen wij iets bijzonders doen.

Doe mee met de foto-verslag wedstrijd over/tijdens de tocht. De winnaar hoeft de dranken na afloop niet te betalen en ontvangt ook nog een leuke attentie.