Nederland in 5 dagen

<Ga terug

 

 12 – 16 juni 2019 Zierikzee – Kampen

30 aug. – 3 sept 2019 Enkhuizen-Zierikzee

Staande mast route

Vol pension

Ga mee over het meest bijzondere wegennet van Nederland!

€ 290,-p.p. 

 

 

Stedentocht door Nederland 

Beleef de tijd van de oude vrachtvaarders, wachtend bij een sluis of brug komen de verhalen los.
Varen met een historische platbodem op klein vaarwaters is wezenlijk anders dan op groot vaarwater. Zelfs als dit niet op zeil gebeurd.

Tegenliggers, op lopers, zuigingen en kunstwerken zijn factoren om rekening met te houden. De techniek van varen is totaal anders dan voor grotere moderne vrachtvaart of jachten. Zo zonder boegschroef en met vaak te weinig ruimte om rondjes te draaien bij een brug of sluis vraagt om alertheid en andere vaardigheden van de bemanning.
Eventueel op zeil moet er snel minder zeiloppervlak gevoerd kunnen worden om de snelheid te kunnen regelen.
Zeil zetten of weghalen moet dus zonder in de wind te hoeven draaien. Ook mag het zicht voor de stuurman niet belemmerd worden.

Vaar mee van Zierikzee naar Enkhuizen of van Enkhuizen naar Zierikzee 

Ga mee met je partner en kinderen of alleen. Maar ook met een eigen groep is het mogelijk om deze geweldige reis te maken. Deze reis van 5  dagen waar verbinden, ontmoetingen en leuke steden bezoeken voorop staan.

Ga mee over het meest bijzondere wegennet van Nederland 

Wij varen 2 tot 4 keer per jaar van de zuidelijke delta tot de Waddenzee of omgekeerd. De leuke plekjes zijn ons inmiddels wel bekend en delen wij graag. Zo zie je Nederland als nooit tevoren. Je krijgt alle tijd voor de hoogtepunten, namelijk oude steden van Nederland bezoeken. (Een tipje; Amsterdam bij nacht of dwars door Haarlem, Gouda en Alphen aan den Rijn.

De tijden van varen zijn afhankelijk van de tijden van de brugbediening. Tijdens het wachten hebben we misschien tijd voor onderling contact of iets gezamenlijk eten. De maaltijden bereiden we samen. Misschien ontdekt u een waren chef kok in uzelf. De meeste boodschappen zijn gehaald om maaltijden van eenvoudig tot luxe klaar te kunnen maken. Het streven is om steeds op een leuke plek de nacht door te brengen, maar het kan ook zijn dat we sommige bruggen in de nacht moeten nemen.

Kijk in onze agenda om meteen je boordplek te reserveren