veiligheid voor het varen met passagiers

Veiligheid aan boord

Passagiers vragen een andere manier van varen dan waar het schip of zelfs de zeilende passagiersvaart ooit mee begon. Ook de eisen voor veiligheid zijn zwaarder en zeker de tegenwoordige tijd verlangt dat er veel aandacht voor veiligheid is.

Zwemmen en veiligheid.

Zelf weet ik als geen ander hoeveel risico het met zich mee brengt om op groot water te vertoeven. Nadat ik bijna was verdronken op een vakantie ben ik gaan zwemmen en ging er zelfs les in geven. Ook werken bij de reddingsbrigade was een manier om die ervaring positief te benaderen. De machteloosheid voor zoveel kracht wilde ik een beetje overwinnen. Dus als gasten willen zwemmen blijf ik alert.

 

Norm

Zowel de bemanning als het schip moeten aan allerlei veiligheidsvoorschriften voldoen. Enerzijds misschien een tikkeltje overdreven, Het blijft een schijnveiligheid, maar soms trek ik die veiligheid waar mogelijk is ook een beetje verder door. Zo staat er inmiddels een van staal gegalvaniseerde mast op nadat de houten mast werd afgekeurd. Ik ben nu heel blij dat ik voor een gegalvaniseerde mast heb gekozen. Zwakke plekken worden snel gezien omdat ze niet geschilderd is. Het materiaal is degelijk en zwaar uitgevoerd maar heeft een minimum aan onderhoud nodig.

De Nieuwe maen is officieel leerbedrijf.

Ik vind het belangrijk om mijn matroos alles over het schipperen bij te brengen. Zo laat ik de matroos waar mogelijk is ook manoeuvreren en bedenken wat de beste zeilvoering kan zijn. Ook met mij kan er wat gebeuren. Wat fijn als een ander bemanningslid aan boord dan ook weet hoe je het schip weer veilig aan de wal in de haven kunt krijgen. Inmiddels zijn er een aantal vaste bemanningsleden die daardoor regelmatig terug komen om het manoeuvreren te blijven oefenen. Lees over een aantal van de vaste leden hier.

Gegevens van jullie als gast.

De site is beveiligd met Secure Sockets Layer (SSL). Dit zijn encryptie-protocollen die de communicatie tussen computers (bijvoorbeeld op het internet) beveiligen. Hierdoor zijn gegevens die gasten op de contactpagina of in het gastenboek achterlaten beveiligd.

Green-key

Rekening houdend met duurzaamheid en milieu. Dit houd in dat aan boord zoveel mogelijk afval gescheiden wordt. Klein verpakkingen  zoveel mogelijk beperken. En waar mogelijk gebruik ik, en vraag ik jullie als gast, om biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen te gebruiken. En zoveel mogelijk de sanitaire voorzieningen aan de wal te gebruiken. Er staan asbakken aan dek zodat men geen peuken overboord hoeven te gooien. Ik verzoek jullie geen (water) ballonnen mee te nemen en afval niet aan dek te laten slingeren.

Als we met elkaar proberen om niets in het water te laten vallen of gooien komen er zo min mogelijk (gevaarlijke) afvalstoffen in het milieu. Wel zo veilig.

1 Reactie

Er kunnen geen reacties worden geplaatst.