veiligheid voor het varen met passagiers

Veiligheid aan boord

Passagiers vragen een andere manier van varen dan waar het schip of zelfs de zeilende passagiersvaart ooit mee begon. Ook de eisen voor veiligheid zijn zwaarder en zeker de tegenwoordige tijd verlangt dat er veel aandacht voor veiligheid is.

Zelf weet ik als geen ander hoeveel risico het met zich mee brengt om op groot water te vertoeven. Nadat ik bijna was verdronken op een vakantie ben ik gaan zwemmen en ging er zelfs les in geven. Ook werken bij de reddingsbrigade was een manier om die ervaring positief te benaderen. De machteloosheid voor zoveel kracht wilde ik een beetje overwinnen.

Zowel de bemanning als het schip moeten aan allerlei veiligheidsvoorschriften voldoen. Enerzijds misschien een tikkeltje overdreven, Het blijft een schijnveiligheid, maar soms trek ik die veiligheid waar mogelijk is ook een beetje verder door. Zo staat er inmiddels een staal gegalvaniseerde mast op nadat de houten mast werd afgekeurd. Ik ben nu heel blij dat ik voor een gegalvaniseerde mast heb gekozen. Zwakke plekken worden snel gezien omdat ze niet geschilderd is. Het materiaal is degelijk en zwaar uitgevoerd maar heeft een minimum aan onderhoud nodig.

Ik vind het belangrijk om mijn matroos alles van het schipperen bij te brengen. Zo laat ik de matroos waar mogelijk is ook manoeuvreren en bedenken wat de beste de zeilvoering kan zijn. Ook met mij kan er wat gebeuren. Wat fijn als een ander bemanningslid aan boord dan ook weet hoe je het schip weer veilig aan de wal in de haven kunt krijgen.

De site is beveiligd met Secure Sockets Layer (SSL). Dit zijn encryptie-protocollen die de communicatie tussen computers (bijvoorbeeld op het internet) beveiligen.

Verder proberen we gezamenlijk de richtlijnen volgens de Green-key te volgen. Dit houd in dat aan boord zoveel mogelijk afval gescheiden wordt. Er gebruik gemaakt word van zo min mogelijk klein verpakkingen om afval te beperken. En waar mogelijk gebruik ik en vraag ik jullie als gast om biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen te gebruiken. Waar mogelijk de sanitaire voorzieningen aan de wal te gebruiken. En, de asbakken aan dek te gebruiken en geen peuken overboord gooien. Geen (water) ballonnen mee te nemen

Als we met elkaar proberen om niets in het water te laten vallen of gooien komen er zo min mogelijk gevaarlijke stoffen in het milieu. Wel zo veilig.

1 Reactie

Er kunnen geen reacties worden geplaatst.