Gaby

Schipper, eigenaar en gastvrouw

Koers bepalen dat doen we met elkaar.

Het beste uit jezelf halen samen met de ander.

In april 2011 kocht ik de Nieuwe Maen. Als schipper eigenaar wonend op een traditioneel zeilend vrachtschip sta ik een klein beetje buiten de gangbare maatschappij. Daar koos ik bewust voor. De maatschappij werd mij te hard zonder hart. Alles moet snel en er word nauwelijks echt contact gemaakt. In plaats van werkelijk met elkaar praten communiceren we via social media en zijn verslaafd aan het aantal likes.

Aan boord werkt internet niet altijd en ik kan dus niet altijd online zijn. Ik kijk al 27  jaar geen teevee meer. Mijn gsm ligt vaak in de roef en heb ik niet altijd bij mij. Ik ben dus niet altijd bereikbaar. Maar als je belt met een zichtbaar nummer kan ik wel terug bellen. Aan boord zijn nog heuse gezelschap spelen en is een boord bibliotheek met echte boeken. Samen zingen of muziek maken is een gezellig tijdverdrijf.

Milieu bewust en duurzaam ondernemen hoort bij mij,  maar vooral ook samen werken en overleggen met respect voor elkaars mening. Zo vaar ik regelmatig samen met andere schepen en vaar graag met verschillende bemanningsleden.

Alle dagen ontdek ik meer dankzij mijn schip, het vaargebied maar bovenal door jullie als mijn bemanning; mijn gasten. Jullie zijn vrienden geworden en helpen mij het schip drijvende te houden. Soms blijven jullie zelfs werken als bemanningslid Ga je mee? Gewoon voor de gezelligheid.

radio Schouwen Duivenland;

Schouwse vrouwen wereldwijd.

 Lees ook de interviews met mij in de internetgroep van 'Vrouw aan boord', in de zeepost en binnenvaartkrant 'Schuttevaer'
in  magazine "Waterman mv GabyVLOT vrouwenblad  zijaanzij   BBZ-portret 22 Gaby Koomen  in de spiegel der zeilvaart