Zeeland. Het is niet echt de meest centrale locatie voor een event. Voor sommige deelneemsters lange reistijden. Daarom eten we, voor wie dat wil en dat blijken maar liefst 15 dames, vooraf samen een hapje in café de “Gekroonde Suikerbiet” aan de Nieuwe haven. Het eten is goed en het is al gelijk erg gezellig. Dat belooft wat, het weekend moet nog beginnen!

Historisch Zeeland

Vrijdag 5 mei 2017

Aan boord in Zierikzee

Na een welkomstwoord van schipper Gaby aan boord van de Nieuwe Maen, besluiten we, nu het nog een beetje licht is, direct met de rondleiding in Zierikzee te beginnen. Het is een leuk stadje met een rijke historie en veel wetenswaardigheden. Zierikzee was vroeger een erg belangrijke handelsstad in het zuiden van Nederland. Hiervan is nog veel terug te vinden.

Een ontroerend moment

Via de haven en de poorten lopen we het oude centrum in. Wanneer we op het Havenpark de muziektent bekijken klimt één van de dames op de trap en begint te zingen. Even weten niet wat ons overkomt, net als de jeugd van Zierikzee. Wat een verrassing, het klinkt zo mooi, zo zuiver! Een kippenvel momentje. Tranen prikken in mijn ogen.We zijn er een beetje beduusd van.

Nog onder de indruk van dit spontane concert vervolgen we onze rondleiding door de smalle straatjes en steegjes naar de grote imposante kerk en het gebied er om heen. Ook hier valt over het verleden veel te vertellen.